Seyahat Rehberi

Dünya'nın En İyi Gastronomi Şehirleri

11 Nisan 2022
İçerikler [göster]

Kolombiya - Popayán

2005 yılında UNESCO’nun en iyiler listesinde yer alan Kolombiya, zengin yemek kültürü ile dikkatleri üzerine çeker. Kolombiya mutfağında birçok farklı yemek seçeneği bulunur. İşte gurmeler için en ünlü yemek seçenekleri:

  • Arepa
  • Ajiaco con pollo
  • Tamales con molidos
  • Carne a la llanera
  • Plátano Maduro Relleno

Kolombiya mutfağını deneyimlemek için uçak bileti alarak, eşsiz lezzetlerin farkına varabilirsiniz.

 

Çin - Chengdu

Chengdu, lezzet konusunda oldukça iddialı seçeneklere ev sahipliği yapar. Şehrin yemek kültürü karın doyurma ihtiyacını bir üst seviyeye taşır. Her yemek adeta estetik detaylarla iştah kabartan görselliğe sahiptir. Yemek yemeyi sanata çeviren bu efsane lezzetler, benzersizliği ile adından söz ettirir. Çin’in diğer önemli yiyecekleri ise şunlardır:

  • Shou Zhua Fan
  • Chongqing Huoguo
  • Xijiao
  • Beijing Kao Ya

Tayland

Tayland ülkesinin yemek kültürü ile adından söz ettiren şehri Phuket’tir. Phuket’in yemek kültürü oldukça zengin alternatiflere ev sahipliği yapar. Tüm dünyanın ilgisini çekmeyi başaran Phuket’in en iyi gastronomi kentleri arasında yer almasına şaşırmamak gerekir. Tayland’ın beğenilen yemekleri arasında “Khao phat kung” isimli pirinç yemeği yer alır. Pirinç konusunda zengin olan ülke, kızartmasını yaparak eşsiz bir lezzet ortaya koyar. Bu muhteşem lezzetin içine konan karides, damaklarda unutulmaz bir tat bırakır. Eğer yolunuz Tayland’a düşerse günün her saati “Khao phat kung” deneyebilirsiniz.  Yolunuz düşmediyse de kendi fırsatınızı kendiniz oluşturarak en ucuz uçak bileti alabilirsiniz.

Meksika

Ensenada, Meksika'nın yeme - içme konusundaki zengin alternatifleri ile adından söz ettiren şehridir. Ensenada’nın en beğenilen lezzetleri arasında taco yer alır. Dünyanın birçok şehrine ilham veren taco, sosları ve baharatları ile damaklarda mükemmel lezzet bırakır. Ensenada içecekler konusunda da iddialıdır. Beğenilen içkileri arasında tekila yer alır. Dünyanın hiçbir yerinde Ensenada’da yakalayacağınız taco ve tekila tadını bulamayacağınızı garanti ediyoruz. Şehrin Türkiye’ye çok benzeyen yemek kültürü bulunur. Özellikle etlere düşkünlüğü ile bilinen Ensenada, limon ve acı baharatları kusursuz şekilde buluşturur. Siz de Meksika uçak bileti alarak unutulmaz yemekler deneyimleme şansı elde edebilirsiniz. En uygun fiyatlarla bilet bulabileceğiz www.globalbilet.com sitemizde keyifli seyahatler planlayabilirsiniz.

Norveç

Bu tarz iştah kabartan bir yazıya Norveç’i eklememek olmazdı elbette. Norveç, birçok lezzetiyle adından söz ettirse de asıl önemli yiyecekleri arasında deniz ürünleri yer alır. Birbirinden taze ve lezzetli deniz ürünleri, muhteşemliği tatlarıyla damaklarda unutulmayacak izler bırakır. Norveç’in gastronomi şehirleri arasında olmasını sağlayan şehri Bergen’dir. Bergen’de sadece balık çeşitlerini değil sosisli sandviçi de denemenizi öneriyoruz. Norveç’in önemli ve lezzetli diğer yiyecek seçenekleri ise şunlardır:

  • Somon
  • Kahverengi peynir
  • Ringa Balığı Turşusu
  • Havyar
  • Balina eti
  • Herring turşusu

İspanya

İspanya’nın Denia ve Burgos şehirleri, ülkeye gastronomi seyahatleri arasında yer alma şansı verir. İspanyolların yemek kültürü de Türk kültürüne oldukça benzer. Türklerin mutlu anlarında ritüel halinde yemek yemeyi sevdikleri yadsınamaz bir gerçektir. İspanya halkında da yemeği yemek sadece doyma amacı taşımaz. Aynı zamanda eğlenmek ve keyifli anlar yaşamak açısından da önemlidir. Bunların yanı sıra; İspanya, dünyanın en önemli yemek festivallerini düzenlemesiyle de adından söz ettirir. Ülkeye gidenler lezzetli paella ve tortilla yemeklerini ve meşhut tapasları anlata anlata bitiremezler.

İsveç

İsveç mutfağı da deniz ürünleri ile adından söz ettirir. Birbirinden eşsiz deniz ürünlerini Östersund’da deneyimleyebilirsiniz. Tazeliğin eşsiz soslarla buluştuğu birbirinden lezzetli yemekler sayesinde hayatınızın en mükemmel deniz ürünlerini yeme şansı elde edersiniz. Tek yapmanız gereken Global Bilet üzerinden biletinizi alarak, unutulmazlığa ilk adımınızı atmaktır.

Lübnan

Lübnan, yemekleri ve birbirinden lezzetli içecekleri ile seyahatinize tat katar. Gezilecek yerler konusunda zengin alternatiflere ev sahipliği yapan ülkenin, en meşhur yemekleri arasında humus yer alır. Nohut ve limon suyunun eşsiz baharatlarla buluştuğu humus, arak ile birlikte tüketilir. Arak, ülkenin meşhur içecekleri arasında yer alır. Lübnan’ın bir diğer önemli içeceği ise kahvedir. Dünyanın birçok yerinde yapılmaya çalışılan Lübnan kahvesini yerinde deneyimlemenizi öneririz. Özellikle kahve tutkunları için bu eşsiz lezzet, ağızda mükemmel bir tat bırakır.

İtalya

İtalya’nın bu listede oldukça saygın ve önemli bir yeri olduğunu herkes bilir. İtalyan mutfağının zengin yemekleri, birbirinden farklı baharatları ve sosları tüm dünya mutfaklarına ilham verir. İtalya’ya gittiğinizde denemeniz gereken birçok lezzet bulunur. Bunlar arasında ilk sıralarda makarna ve pizza yer alır. Tüm dünyanın taklit ettiği bu lezzetler, baharat ve soslarla eşsiz bir şekilde buluşur. Bunun yanı sıra parmesan peyniri ve Sorbara şarabı da denenmesi gerekenler arasında bulunur.

Gaziantep

Bu kadar önemli ve özel listede Gaziantep mutfağının yer alması haklı olarak gururumuz. Bir otobüs bileti uzaklığımızda olan Antep mutfağı hem tatlıları hem de kebapları ile adından söz ettirir. İlk olarak meşhur tatlı olan Antep katmeri ile başlamak istiyoruz. Antep katmeri, sıcak sıcak ikram edilen, fıstığın şerbet ile mükemmel buluşması sonucu oluşan bir tatlıdır. Yaz aylarında dondurma ile ikram edilen tatlının enfes tadı karşısında hayran kalacağınızı düşünüyoruz. Antep mutfağının tatlısı kadar ünlü olan diğer lezzetlerinden bazıları ise:

  • Ali Nazik kebabı
  • Beyran
  • Lahmacun
  • Katmer
  • Baklavadır.

Siz de Gaziantep otobüs bileti alarak, ülkemizin en benzersiz lezzetlerini yerinde deneyebilirsiniz.

Kategoriler: Seyahat Rehberi