GİZLİLİK VE ÇEREZ POLİTİKASI

 

GİRİŞ

Bu yasal uyarı; web sitelerimizin, mobil sitelerimizin, diğer mobil uygulamalarımızın tüm içeriğini kapsamaktadır. Lütfen bu Gizlilik ve Çerez Politikası’nı dikkatlice okuyunuz. Bize kaydolsanız da olmasanız da web sitelerimizi, mobil sitelerimizi ve mobil uygulamalarımızı kullandığınızda, iş bu Gizlilik ve Çerez Politikası’nın tamamını kabul etmiş olmaktasınız. 

Her gün yüzlerce müşterimizin seyahat bileti satış ve rezervasyonu, konaklama tesisi satış ve rezervasyonu, günübirlik ve paket tur, araç kiralama, transfer, vize ve sigorta alımlarını sağlıyor ve onlara yardımcı olacak çeşitli hizmetleri sürekli üçüncü taraf hizmet sağlayıcı ve iş ortaklarımızla beraber geliştiriyoruz.

Gizliliğinize saygı duyuyoruz ve onu korumaya kararlıyız. Web sitelerimizi, mobil sitelerimizi ve mobil uygulamalarımızı ziyaret ettiğiniz sırada sizin hakkınızda öğrendiğimiz kişisel bilgilerin uygun bir şekilde korunması ve yönetimi için sizin hassasiyetinizin farkındayız. Bu Gizlilik ve Çerez Politikası, bu bilgileri nasıl kullanacağımız ve koruyacağımız hakkında sizi bilgilendirmektedir. Aldığımız bilgiler, ziyaretiniz sırasında ne yaptığınıza ve hangi hizmet(ler)i isteyeceğinize bağlıdır.

Bu yasal uyarı; Türkiye Cumhuriyeti’nde kayıtlı olan ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) nezdinde 11825 işletme belge numaralı By Tatilos Turizm Seyahat Acentası unvanı ile kayıtlı A grubu seyahat acentası olan Globy Turizm ve Konaklama Hizmetleri Anonim Şirketi (bundan böyle “By Tatilos” olarak anılacaktır) tarafından yayınlanmıştır.

İş bu Gizlilik ve Çerez Politikası’ndaki tüm açıklamalar ve şartlar By Tatilos için geçerlidir. By Tatilos; web siteleri, mobil siteleri, mobil uygulamaları ve çağrı merkezimizle, tedarikçilerimiz ve hizmet sağlayıcılarımızın xml altyapılarını ya da iframe sistemlerini kullanarak seyahat bileti satış ve rezervasyonu, konaklama tesisi satış ve rezervasyonu, günübirlik ve paket tur, araç kiralama, transfer, vize ve sigorta işlemlerini “olduğu gibi” esasıyla satmakta olup size ve üçüncü kişilere karşı hiçbir sorumluluğu bulunmamaktadır.

BU GİZLİLİK POLİTİKASINI KABUL ETMİYORSANIZ WEB SİTEMİZİ, MOBİL SİTEMİZİ, MOBİL UYGULAMALARIMIZI VE ARAMA MOTORUMUZU KULLANMAYINIZ.

1.      KİŞİSEL BİLGİLERİN TOPLANMASI VE KULLANIMI

1.1    Toplanan Bilgiler

1.1.1 Uygulama, Tarayıcı ve Cihazlarınız Üzerinden Toplanan İstatistiksel Bilgiler ve Toplama Amacı

By Tatilos hizmetlerine erişmek için kullandığınız web sitelerimiz, mobil sitelerimiz ve mobil uygulamalarımız üzerinden istatistiksel bilgiler toplarız. Topladığımız bilgiler arasında  tarayıcı türü ve ayarları, cihaz türü ve ayarları, işletim sistemi, operatör adı, telefon numarası, konum bilgisi, sistemlerimize giriş ve kalış süreleriniz de dahil olmak üzere mobil ağ bilgileri, uygulama sürüm numarası ve bunlarla sınırlı olmayan istatistiksel bilgiler yer alır. Uygulamalarınızın, tarayıcılarınızın ve cihazlarınızın hizmetlerimizle etkileşimi hakkında da bilgi toplarız. IP adresi, kilitlenme raporları, sistem etkinliği ve isteğinizin tarihi, zamanı ile yönlendiren URL'si bu kapsamda toplanan bilgilerden bazılarıdır. Bu bilgilerin alınmasında üçüncü taraf teknoloji firmaları ve yazılımları da kullanmaktayız.  

Bu istatistiksel bilgileri size daha iyi hizmet sunabilmek için yazılım ve uygulamalarımızın geliştirilmesi, satış verileri, trafik verileri ve ilgili site ve uygulama bilgileri de dâhil olmak üzere raporlama, reklam stratejilerimiz, swot ve rakip analizi için zaman zaman saygın üçüncü taraflarla paylaşabiliriz fakat bu yalnızca kişisel olarak tanımlayıcı bilgileri içermeyen toplu istatistik formlarında olacaktır.

1.2. Kişisel Bilgiler ve Toplama Amacı

By Tatilos; web siteleri, mobil siteleri ve mobil uygulamalarında toplanan kişisel bilgilerin sorumlu bir şekilde kullanımının önemini bilmekte ve takdir etmektedir. Bu sebeple, By Tatilos kişisel bilgilerle ilgili dikkatli davranır ve bu bilgilerin güvenli bir şekilde saklanması ve sadece yasal ticari amaçlar için kullanılması yönünde gerekli adımları atar. Üçüncü kişi olan hizmet/ürün tedarikçilerine verilen bilgileriniz, Kişisel Verileri Koruma Kanunu (KVKK) çerçevesinde ele alınır.

Size ürün ve hizmetlerimizi ifa edebilmemiz için sizden bazı bilgileri almamız gerekmektedir. Bu bilgiler isim, T.C. kimlik numarası, pasaport numarası ve tarihleri, milliyet, cinsiyet (veya içinde bulunduğunuz cinsiyet grubu), telefon numarası, elektronik posta adresi ve bunlarla sınırlı olmayan diğer gerekli bilgilerinizdir. Ayrıca talep etmeniz halinde firma fatura bilgilerinizi de almaktayız. Aynı zamanda ürün/hizmet alımınız için ödeme yapmanız gerektiğinde kredi kartı veya banka kartı bilgilerinize ihtiyaç duyarız. Ancak By Tatilos banka kart bilgilerinizi kayıt altına almamaktadır.

Bu web sitesi boyunca "iletişim" sayfamız üzerinden veya e-posta veya posta yoluyla mesajlarınızı gönderebileceğiniz, geribildirimde bulunabileceğiniz size ilişkin olarak bize bilgi gönderme fırsatı da sunmaktayız. Bu kanalları kullanarak, sizinle ilgili bir takım kişisel bilgilerinizi bize göndermeniz gerekmektedir. Bu bilgiler, By Tatilos tarafından, size sağlanan amaçlar ve avantajlar için kullanılmaktadır. Bu durum hizmetlerimizin etkileşimli özelliklerine katılmanızı ve servis değişikliklerimizi bildirmemizi de içerebilir. 

2. KİŞİSEL BİLGİLERİN KULLANIMI VE AÇIKLANMASI

Hizmet/ürün satın alabilmeniz ya da rezervasyon için, tedarikçilerin ve hizmet ortaklarımızın sizin kim olduğunuzu bilebilmesi amacıyla bilgi gönderme zorunluluğumuz vardır. Size ait isim, T.C. kimlik numarası, milliyet, cinsiyet (veya bağlı bulunduğunuz cinsiyet grubu), pasaport numarası ve kullanım tarihleri, telefon numarası, elektronik posta adresi, kredi kartı/banka kartı bilgileri ve tabii ki rezervasyonunuzla ilgili bilgileri göndeririz. Tedarikçiler hizmetlerini ifa edebilmeleri için bu bilgilere ihtiyaç duymaktadır.

Elektronik posta adresiniz ve cep telefonu numaranız sadece size rezervasyonlarınızın onayını göndermek veya sizinle direk olarak rezervasyonunuzla ilgili temas kurmak amacıyla veya zaman zaman web sitelerimiz, mobil sitelerimiz ve mobil uygulamalarımızdaki yenilikleri, kampanya ve duyuruları bildirmek amacıyla kullanılacaktır. 

Kişisel bilgilerinizi müşteri temsilcimize, servis sağlayıcılara, profesyonel danışmanlarımıza, grubumuzun herhangi bir üyesine, dâhil olduğumuz herhangi bir iş veya varlıkların satışı veya satın alınmasıyla bağlantılı olarak saygın üçüncü şahıslara ve diğer saygın üçüncü kişilere açıklayabiliriz. Bu gizlilik politikasında atıfta bulunulan amaçlarla bağlantılı olarak veya yürürlükte olan yasalarla istenen veya izin verilen şekilde olabilir.

Kişisel bilgilerinizin bu gizlilik politikasında belirtilen açıklamaları kişisel verilerin, veri koruma seviyesinin Türkiye Cumhuriyeti, Avrupa Ekonomik Alanı ve bunların dışındaki bir ülkeye aktarılmasını içerebilir. Bize kişisel bilgilerinizi vererek, kişisel bilgilerinizin bu gibi transferlerini kabul etmiş olursunuz.

Şunu bilmelisiniz ki, web sitelerimizden, mobil sitelerimizden ya da mobil uygulamalarımızdan başka web sayfalarına bağlandığınızda, By Tatilos’un bu diğer web sayfaları üzerinde hiçbir kontrolü yoktur. Bu yüzden By Tatilos diğer web sayfasını kontrol edenlerin bizim kadar sizin kişisel bilgilerinize saygı göstereceğini garanti edemez. Bu konuda her türlü sorumluluğu kabul etmiş bulunmaktasınız.

3. İSTİSNALAR

6668 sayılı Kişisel Verilerin Koruması Kanunu hükümleri aşağıdaki hallerde uygulanmaz;

3.1. Kişisel verilerin, üçüncü kişilere verilmemek ve veri güvenliğine ilişkin yükümlülüklere uyulmak kaydıyla gerçek kişiler tarafından tamamen kendisiyle veya aynı konutta yaşayan aile fertleriyle ilgili faaliyetler kapsamında işlenmesi.

3.2. Kişisel verilerin resmi istatistik ile anonim hâle getirilmek suretiyle araştırma, planlama ve istatistik gibi amaçlarla işlenmesi.

3.3. Kişisel verilerin millî savunmayı, millî güvenliği, kamu güvenliğini, kamu düzenini, ekonomik güvenliği, özel hayatın gizliliğini veya kişilik haklarını ihlal etmemek ya da suç teşkil etmemek kaydıyla, sanat, tarih, edebiyat veya bilimsel amaçlarla ya da ifade özgürlüğü kapsamında işlenmesi.

3.4. Kişisel verilerin millî savunmayı, millî güvenliği, kamu güvenliğini, kamu düzenini veya ekonomik güvenliği sağlamaya yönelik olarak kanunla görev ve yetki verilmiş kamu kurum ve kuruluşları tarafından yürütülen önleyici, koruyucu ve istihbari faaliyetler kapsamında işlenmesi.

3.5. Kişisel verilerin soruşturma, kovuşturma, yargılama veya infaz işlemlerine ilişkin olarak yargı makamları veya infaz mercileri tarafından işlenmesi.

3.6. İlgili kanunun amacına ve temel ilkelerine uygun ve orantılı olmak kaydıyla veri sorumlusunun aydınlatma yükümlülüğünü düzenleyen 10’uncu, zararın giderilmesini talep etme hakkı hariç, ilgili kişinin haklarını düzenleyen 11’inci ve Veri Sorumluları Siciline kayıt yükümlülüğünü düzenleyen 16’ncı maddeleri aşağıdaki hâllerde uygulanmaz;

3.7. Kişisel veri işlemenin suç işlenmesinin önlenmesi veya suç soruşturması için gerekli olması.

3.8. İlgili kişinin kendisi tarafından alenileştirilmiş kişisel verilerin işlenmesi.

3.9. Kişisel veri işlemenin kanunun verdiği yetkiye dayanılarak görevli ve yetkili kamu kurum ve kuruluşları ile kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarınca, denetleme veya düzenleme görevlerinin yürütülmesi ile disiplin soruşturma veya kovuşturması için gerekli olması.

3.10. Kişisel veri işlemenin bütçe, vergi ve mali konulara ilişkin olarak Devletin ekonomik ve mali çıkarlarının korunması için gerekli olması.

4. "ÇEREZLER " İN KULLANIMI

Web sitelerimiz, mobil sitelerimiz ve mobil uygulamalarımız farklı türde çerezleri kullanabilir. Bu çerezler; zorunlu çerezler, analitik çerezler, işlevsellik çerezleri ve hedefleme/reklam çerezleri olarak sayabiliriz.

4.1. Zorunlu Çerezler

Web sitesinin doğru bir şekilde çalışmasını sağlayan ve özelliklerini kullanmanıza imkân veren teknik çerezlerdir. Oturum çerezi kategorisinde yer alırlar. Bu çerezlerin engellenmesi halinde web sitesi özelliklerinin kullanılamaması sonucu doğar. Zorunlu çerezlerin kullanımı için onayınız gerekmemektedir.

4.2. Analitik Çerezler

Web sitesi deneyiminizi iyileştirmek amacıyla analitik çerezler kullanılır. Analitik çerezler, web sitesi nasıl kullandığınızı (hangi sayfaları ziyaret ettiğini, ziyaret süresini vb.) anlamamızı sağlar. Böylelikle sunduğumuz içerikleri geliştirebilir ya da web sitesi tasarımını değiştirebiliriz.

4.3. İşlevsellik Çerezleri 

Web sitesini tekrar ziyaret ettiğinizde dil tercihlerinizin, bölge seçiminizin vb. hatırlanmasına olanak sağlar.

4.4. Hedefleme/Reklam Çerezleri 

Web sitelerimizde ve mobil sitelerimizde hedefleme ve reklam amacıyla farklı birinci taraf ve üçüncü taraf çerezler kullanmaktadır. Bu çerezleri tarayıcınızın ayarlarını aşağıdaki linklerden çerez tercihlerini değiştirerek engellemeniz mümkündür.

Microsoft EdgeTercihinizi Değiştirin
İnternet ExplorerTercihinizi Değiştirin
Google ChromeTercihinizi Değiştirin
Mozilla FirefoxTercihinizi Değiştirin
YandexTercihinizi Değiştirin
SafariTercihinizi Değiştirin

Çerezler, web sitelerinin sabit diskinize yerleştirilen ve sitelerin sizi tanımasına izin veren küçük dosyalardır. Çerezlerin kullanımı birçok web sitesinde yaygın bir uygulamadır. Örneğin, bir sitenin oturum açma adınızı veya şifrenizi hatırlamasına izin verirseniz, site bilgisayarınıza bir çerez yerleştirir. Çerezler, sabit diskinizdeki diğer bilgileri okuyamaz. Sizi tanımamıza izin vermek için bilgisayarınıza çerezler koyabiliriz. Web trafiğini ölçmek, bazı hizmetleri sunmak ve ziyaretinizi özelleştirmek için çerezleri kullanabiliriz. Bununla birlikte, çerezleri almak istemiyorsanız veya yerleştirildiklerinde bildirim almak istiyorsanız, çerez kabul seçeneğini kapatabileceğiniz tarayıcı ayarlarınıza bakmanızı öneririz.  

5. ERİŞİM VE DEĞİŞTİRME HAKLARINIZ

6668 sayılı Kişisel Verileri Koruma Kanunu kapsamında aşağıdaki haklara sahipsiniz;

5.1. Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme,

5.2. Kişisel verileriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,

5.3. Kişisel verilerinizin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

5.4. Yurt içinde ve yurt dışında kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,

5.5. Kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini isteme,

5.6. Kanunun 7’nci maddesinde öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini isteme,

5.7. (5.4) ve (5.5) bentleri uyarınca yapılan işlemlerin, kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

5.8. İşlenen verilerinizin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle şahsınız aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,

5.9. Kişisel verilerinizin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması halinde zararın giderilmesini talep etme.

Bu haklarınıza By Tatilos olarak saygı duyuyoruz. Yukarıda belirtilen haklarınızı kullanma ile ilgili talebinizi, 10.03.2018 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ’in 5’inci maddesine uygun olarak veri sorumlusu sıfatıyla aşağıdaki adresimize kimliğinizi tespit edici belge ve fayda sağlayacak diğer belgelerle birlikte bizzat elden, iadeli taahhütlü mektupla ya da noterlik kanalıyla iletebilirsiniz. Ayrıca, Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) adresimize de talebinizi iletebilirsiniz. By Tatilos olarak, cevap vermeden önce kimliğinizi doğrulama hakkımız saklıdır.

Globy Turizm ve Konaklama Hizmetleri A.Ş.

(By Tatilos Turizm Seyahat Acentası)

Küçükbakkalköy Mah. Dudullu Cad. No 23-25A

Brandium Residence R1 Blok Kat 3 Daire 38

(34750) Ataşehir, İstanbul, Türkiye

Telefon : +90 (850) 305 40 10

Faks     : +90 (850) 305 40 11

KEP     : globyturizm [at] hs01.kep.tr

6. GÜVENLİK

Bizimle paylaştığınız bilgileri yetkisiz erişime veya bilgilendirme durumundan korumak için gerekli güvenlik önlemlerini almaktayız.

Web sitelerimizde, mobil sitelerimizde ya da mobil uygularımızda gezinirken gönderdiğiniz veriler şifreli bir iletişim kanalı olan SSL ile korunmaktadır. SSL'den yararlanabilmek için internet tarayıcınız SSL'i desteklemeli ve tarayıcınızdaki SSL opsiyonları faal hale getirilmelidir.

7. GİZLİLİK POLİTİKAMIZDAKİ DEĞİŞİKLİKLER

Bu gizlilik politikasını zaman zaman ve kendi inisiyatifimize göre değiştirebiliriz. Bu tür değişikliklerin tümü bu sayfada gösterilecektir. Bu gizlilik politikasındaki değişikliklerden sonra sitemizi kullanmaya devam etmeniz, bu değişikleri kabul ettiğiniz anlamına gelecektir.

 8. TİCARİ ELEKTRONİK İLETİLER

Ticari elektronik iletileri ile ilgili olarak web sitelerimiz, mobil sitelerimiz ve mobil uygulamalarımız üzerinden ürün veya hizmet alımı sırasında, iletişim izinleri çerçevesinde iletişim bilgileriniz üzerinden By Tatilos iş ortakları ile partnerleri tarafından sunulan ürün ve hizmetlerinin tanıtımı, yeni ürün ve hizmetler, kampanya ve duyurular, seyahatiniz ile ilgili veya By Tatilos tarafından ilgi çekici bulacağınız düşünülen diğer bilgiler hakkında ticari elektronik iletiler almayı kabul etmiş olursunuz.

 9. GEÇERLİ HUKUK

Bu gizlilik politikası Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına göre yönetilecek ve bu kanunlara göre yorumlanacaktır. İhtilaf halinde İstanbul Anadolu Mahkemeleri yetkili olacaktır.

BY TATİLOS; YÖNETİCİLERİ, ÇALIŞANLARI, MEMUR VE ACENTALARI, İŞTİRAKLERİ VE DİĞER TEMSİLCİLER VE ONLARIN ANA ORTAKLARI VE BAYİLERİ VE TEDARİKÇİLERİ HİÇBİR ŞEKİLDE BU GİZLİLİK POLİTIKASI VE SİZİN ONAYINIZLA SİZE AİT ÖZEL BİLGİLERİN KULLANIMI VEYA DAĞITIMI İLE İLGİLİ ORTAYA ÇIKABİLECEK DAVALARDAN, ACİL DURUMLARDAN, TALEPLERDEN, DAVA SEBEBİNDEN, ZARARLARDAN, HASARLARDAN, MAKUL AVUKAT MASRAFLARI VE MAHKEME MASRAFLARI DÂHİL OLMAK ÜZERE AMA BUNLARLA SINIRLI KALMAYARAK HİÇBİR MASRAFTAN SORUMLU TUTULAMAZ.

WEB SİTELERİMİZİ, MOBİL SİTELERİMİZİ VE MOBİL UYGULAMALARIMIZI ÜYE OLARAK YA DA ÜYE OLMADAN KULLANMANIZ, İŞLEM VE ALIŞVERİŞ YAPMANIZ, YUKARIDAKİ TÜM ŞART VE KOŞULLARI OKUDUĞUNUZ VE KABUL ETTİĞİNİZ ANLAMINA GELMEKTEDİR.

Yayın Tarihi       : 22.02.2021