Seyahat Rehberi

Dünyanın En Güzel Festivalleri

16 Haziran 2022
İçerikler [göster]

Dünyanın dört bir yanında birbirinden güzel festivaller yapılır. Yapılan festivallerden bazıları ücretli, bazıları ise ücretsiz düzenlenir. Birbirinden farklı konseptlerde yapılan festivaller arasından herkes tarzına ve tercihine göre bir alternatif bulabilir.

Farklı konseptlerde düzenlenen festivaller sayesinde dünyaca ünlü isimlerin gösterilerini izleme şansınız olurken bazı festivallerin yaşattığı görsel şölen herkesin hayatında en az bir defa görmesi gerektiği hissi doğurur. Eğer siz de yaşamınıza farklı bir tecrübe eklemek istiyorsanız dünyanın en güzel ve en benzersiz festivallerine katılım sağlayabilirsiniz. İşte birbirinden güzel festivallerden bazıları:

 

Çin Bahar Festivali - Çin

 

Her sene tüm dünyada heyecanla kutlanan Çin Bahar Festivali rengârenk görüntülere ev sahipliği yapar. Çin’in geleneksel kutlama zamanı olan bu festival “Lunar Bayramı” olarak da bilinir. Festivalin kutlanış amacı yeni yıla girmektir. Bildiğiniz gibi Çin, diğer ülkelerden farklı bir tarihte yeni yıla girer. Her sene Çin takvimine göre belirlenen özel günde tüm ülkeyi kutlama heyecanı sarar. Geçtiğimiz yıllarda yarım milyona yakın kişiyle birlikte kutlanan Bahar Festivali’ne katılmak isterseniz günler hatta haftalar öncesinden Çin uçak bileti almanız gerekir. Çünkü festivale katılmak isteyen binlerce kişi arasından bilet bulmanız pek de kolay olmayabilir.

 

Rio Karnavalı - Brezilya

İsmine gazetelerden ve televizyonlardan aşina olduğumuz Rio Karnavalı, 2021 yılında 12 Şubat tarihinde gerçekleşecek. Televizyonlardan gördüğünüz bu özel güne birebir tanık olmak istiyorsanız size tek tavsiyemiz; planlamanızı önceden yapın! Brezilya, Rio de Janeiro’da gerçekleşen festival, milyonlarca insanın ilgisini üzerine çeker. Dünya çapında en ünlü festival olarak bilinen Rio Karnavalı ’nda ihtişamlı görüntüler karşısında hayran kalmamak mümkün değil. Aslında karnavalın düzenlenme nedeni dini bir amaca hizmet ediyor. 5 gün süren etkinlikte ben de olmalıyım diyorsanız en ucuz uçak bileti almak için aylar öncesinden araştırma yapmanız gerekir. Eğer şanslıysanız bilet bulabilir, bu özel festival ile yaşanan coşkunun her anına tanık olabilirsiniz.

 

Holi Festivali - Hindistan

Hindistan’ın görkemli etkinliği olan Holi Festivali birçok amaçla düzenlenir. Bu amaçlar arasında; iyiliğin kötülüğe karşı kazandığı zafer, sevgi, bağışlayıcılık gibi insani duygular yer alır. Festival mart ayında yapılır. Genellikle Hindu dinine mensup kişilerin katıldığı etkinlik, Budist ve Sihlerin de büyük ilgisini çeker. Hint kültürünün en önemli bayramlarından olan festivalde her rengin bir anlamı var. Buna göre;

 

Kırmızı: Masumiyet

Mavi: Sakinlik

Sarı: Dindarlık

Yeşil: Canlılık anlamına gelir.

 

Festival ücretsiz olmakla birlikte rengarenk görüntülere sahiptir. Eğer sokaklarda dans etmek ve farklı bir deneyim yaşamak istiyorsanız sizi Holi Festivali’ne davet ediyoruz. Tabii önce uçak bileti almak ve rezervasyonlarınızı yaptırmak için araştırma yapmalısınız.

 

Coachella Festivali – Amerika Birleşik Devletleri

Her sene Indio California’da düzenlenen festival, Türkiye’den de yoğun ilgi görür. Özellikle ünlü Türk isimler Coachella Festivali’ne akın ederler. Açık havada gerçekleşen festival; müzik, sergi ve etkinliklerin buluşma noktasıdır. Bahar aylarında gerçekleşen Coachella Festivali’nde geçtiğimiz yıllarda çadır ve kamp yapılmasına izin verilmezdi. Ancak son yıllarda ilginin yoğun olması nedeniyle buna izin verilmeye başlandı. Festival tek başına ilgi çekmekle kalmaz, ünlü isimlerin kıyafetleri ve tarzları da çok konuşulur. Hatta festivalde ünlülerin kıyafet ve ayakkabı tercihlerinin daha ön planda yer aldığı zamanlar bile olmuştur. Festivalde yerinizi almak için Amerikauçak bileti almakta acele etmeniz, indirim ve kampanyaları takip etmeniz önerilir.

 

Cannes Film Festivali - Fransa

En bilinen festivallerden bir tanesi olan Cannes Film Festivali, Fransa’nın güneyinde yapılır. Cannes’da gerçekleşen bu festival, genel kültürünü geliştirmek ve benzersiz deneyim yaşamak isteyenlerin hayallerini süsler. Mayıs ayında gerçekleşen festival, dünyanın dört bir yanından ilgi görmeyi başarırken festivale çeşitli konulardan filmlerle katılım sağlanır. Birçok ödül, sahibini bulur. 1946 yılından beri yapılan Cannes Film Festivalinin en önemli ödülü ise “Altın Palmiye”dir. Vaktiniz varken araştırmanızı yapın, erken davranırsanız en ucuz uçak bileti için şansınız var.

 

Beyaz Gecelerin Yıldızları Festivali - Rusya

İsmi kulağa şiir gibi gelen Beyaz Gecelerin Yıldızları Festivali, mayıs ayında kutlanır. Rusya’nın St. Petersburg şehrinde gerçekleşen festival; müzik, dans ve eğlenceyi bir araya getirir. Yerli halk ve turistlerin buluşma noktası olan bu eşsiz deneyim sayesinde unutulmaz zamanlar yaşarsınız. Göz alıcı mimarinin bir araya geldiği Rusya’nın ihtişamlı şehrinde festivalin yanı sıra, farklı manzaralara da kolayca tanık olursunuz.

 

Notting Hill Karnavalı - İngiltere

Notting Hill Festivali, Avrupa’nın en büyük sokak etkinliğidir. Londra’da gerçekleşen etkinliğe ilgi oldukça yoğundur. Çeşit çeşit danslara ve şovlara tanık olacağınız festival sayesinde farklı kültürel aktivitelere de katılabilirsiniz. Ancak etkinlik zaman zaman yoğun ilgiden dolayı olumsuz olayları da beraberinde getirir. Bu yönüyle negatif yönde önyargı oluşsa da katılım her sene oldukça yoğun olur. Londra’daki bu eşsiz festivale katılım sağlamak için Global Bilet üzerinden yerinizi ekonomik ve güvenli şekilde ayırtabilirsiniz.

 

Domates Festivali - İspanya

Ağustos ayında gerçekleşen Domates Festivali, son derece eğlenceli geçer. Binlerce turisti ağırlayan festivalde, tüm şehir kıpkırmızı hale gelir. Bunol şehrinde gerçekleşen festival, domates savaşları ile adından söz ettirir. Festival sabahında şehrin merkezine kamyonlarla domates getirilir. Herkesin gözlük ve eldiven takması gereken festival eğlenceli anları da beraberinde getirir. Domates savaşı yaklaşık 1 saat sürer.

 

Venedik Karnavalı - İtalya

İtalya’nın en güzel şehirlerinden bir tanesi olan Venedik’te gerçekleşen festivalde rengârenk kostümler giyilir. Bu sayede festivale katılım sağlayan herkes son derece eğlenceli ve estetik görünür. 40 gün süren festivalin en önemli özelliği birbirinden güzel maskelerdir. Ancak, bildiğiniz gibi Venedik normal zamanlarda bile ilginin yoğun olduğu bir yerdir. Festival zamanı ise uçak bileti ya da otobüs bileti bulmak neredeyse imkânsız hale gelir. Bu nedenle uzun zaman önce bilet arayışına girmenizi öneriyoruz.

 

Ölüler Günü - Meksika

Meksika’da gerçekleşen Ölüler Günü Festivali, şenlik havasında yaşanır. Festivalde ölüleri anmak asıl amaçtır. Hatta festivalin son günü herkes hayatını kaybeden yakınlarının mezarına giderek çiçek bırakır. Siz de uçak bileti kampanyalarını takip ederek avantajlı fiyatlarla, eşsiz bir deneyim yaşama şansı elde edebilirsiniz.

www.globalbilet.com olarak sayfalarımızda bu muhteşem festivaller ve daha fazlasına gitmek için en uygun fiyat seçenekleriyle uçak bileti bulabilir, mutlaka görülmesi gereken bu güzellikleri siz de deneyimleyebilirsiniz.

Kategoriler: Seyahat Rehberi