Manisa

Manisa

Manisa Şehir Rehberi

Ege Bölgesi’nin İzmir’den sonraki en kalabalık şehri Manisa hem kültürel hem de turistik açıdan da bölgenin incilerinden biridir. Türkiye geneli nüfus hiyerarşisinde en kalabalık 14. Kent olan Manisa’nın büyükşehir olarak kabulü; 2012 yılında gerçekleşmiştir. Bu statü değişikliği sonrasında, zaten tarihi ve kültürel hacmiyle dikkat çeken şehirde turizm yatırımları daha da artmıştır. Bu sayede, ülkemizin en çok ziyaretçi alan ve uçak bileti ya da diğer ulaşım araçlarıyla sıklıkla yurt içi/ yabancı turist ağırlayan şehirlerinden biri olmuştur.

Ulaşım kolaylığı yönünde Ege’nin pratik lokasyonlarından biri olarak görülen Manisa’nın beğenilen yönlerinden biri de kültürel festival zenginliğidir. Yılın belli zamanlarında şehirde düzenlenen festival ve geleneksel yarışmalar, özellikle yabancı ziyaretçilerin kente akın etmesini sağlamaktadır. Sahip olduğu sanayi yatırımı çeşitliliği ile ülkemizde hem kültürel hem de ekonomik açıdan önemli bir yere sahip olan Manisa’ya otobüs bileti alarak veya diğer ulaşım araçlarından biriyle gelmek oldukça kolaydır.

Manisa’da Gezilecek Yerler

Ege Bölgesi’nin iklimini, tabiatını, kültürünü ve tarihini tek şehirde tanımak mümkün olsaydı, en güçlü aday muhtemelen Manisa olurdu. Hem tarihi anlamda şehzadeler şehri olarak anılacak derece önemli bir merkez olması, hem mutfak ve gelenek kültürüyle pek çok farklı kaynaktan beslenen bir mozaik olması Manisa’yı özel bir şehir yapmaktadır. Öte yandan içinde ünü Kleopatra devrine varan yaşanmışlıklar da bulunan tarihi eserleriyle, tarih ötesi pek çok yapıyı Manisa’ya görmek mümkün! Uçak bileti alır almaz gezilecek yerler listesi için pek çok alternatifiniz var!

Manisa Kalesi

İç Kale ve Dış Kale olarak iki ana bölüme ayrılan Manisa Kalesi; Spil Dağı’nın kuzeyinde yer almaktadır. Oldukça eski bir tarihe ait olan bu kalenin yapımına ilişkin pek çok araştırma ve tanı mevcut. 

Net yapım tarihi henüz tespit edilmemekle birlikte, içindeki kalıntılar ve mimarisi sebebiyle Bizans dönemi yapısı olduğu biliniyor. On üç ayrı kuleden oluşan bu harika yapının iç kısmı koruma için inşa edilmiş, harici bir dış çeperi bulunuyor. Otobüs bileti aldıktan sonra gezi rotasyonunuzun başlangıcı olmak için Manisa Kalesi harika bir aday!

Manisa Müzesi

III. Murat döneminde inşa edilen Muradiye Medresesi, günümüzde Manisa Müzesi olarak ziyaretçilerini kabul eden bir tarihi eserdir. 1550’li yıllarda yapılmasına rağmen hala görkemli mimarisi ve incelikli dokusuyla görenleri büyüleyen medrese, müze potansiyeli açısından da oldukça zengin. Sayılı ve nadide eserlerin bir araya toplandığı müze sergisinde, bölgede yaşayan eski uluslara ait kültürel varlıklar da bulunuyor. Lidya Krallığı’ndan Sardes Antik Kenti’ne kadar pek çok tarihi olguyu, Manisa Müzesinde görmek mümkün.

Yeni Han

Sahip olduğu mimari değeri bakımından ziyaretçiler için etkileyici yapılandan biri de Manisa Yeni Han’dır. Ancak yalnızca yapısal görkemi ile değil, içinde bulunan 33 dükkânlı çarşısı ile de turistler için oldukça elverişli bir gezi alanı olarak hizmet vermektedir. Han’ın tarihi yansıtan dikdörtgen yapısı ve revak detayları; geçmişin kültürel değerleri adına yaşayan birer anıt gibidir. Dükkanlarda alışverişin, han duvarlarında geçmişin tadını çıkarabileceğiniz bu adresi, uçak bileti alır almaz gezi listenize eklemeniz şart!

Alaşehir Philadelphia (St. Jean Kilisesi)

Roma dönemi yapılarının pek çok temsilini sınırlarında bulunduran Manisa’da, en dikkat çekici inşalardan biri de Philadelphia Kilisesi’dir. İçinde bulunan tapınak detayları ile toplumsal ve inanç yapılarına, kilise surları mimarisiyle inşa geleneğine dikkat çeken bu eserde pek çok değeri bir arada bulmak mümkün oluyor. Hristiyanlık dininin ilk dönemlerinde yapılan yedi önemli kiliseden biri olduğu için özellikle yabancı ziyaretçiler tarafından rağbet gösterilen değerli bir eserdir.

Manisa’da Ne Yenir?

Ege ve Manisa denince herkes için en az gezi rotasyonu kadar mutfak deneyimleri de önem kazanıyor. Çünkü Manisa’da oldukça özgün ve çok çeşitli bir mutfak kültürü mevcut. Onlarca yıl tahta aday şehzadelerin beylik ettiği, mutfak lezzetlerini de beraberinde saraya götürdüğü Manisa; pek çok tarifiyle akıllara durgunluk veren lezzetlere sahiptir. Dillere destan bu kültür şöleninde hem tatlı hem de tuzlular açısından zengin bir menü bulunur.

Sura

Özel gün kutlamalarının vazgeçilmez tarifi Sura; bayram, düğün, eğlence organizasyon menülerinde zirvede yer alır. Kaburga içine saklanan özel malzeme ve harçlarla, uzun süre pişirilen ve pamuk gibi bir hal alan Sura; geniş aile sofraları için de en sevilen tatlardan biridir. Uçak bileti aldıktan sonra damak gezisi için de zirveyi zorlayan seçeneklerden biri olarak tercih edebilirsiniz.

Manisa Kebabı

Alışıldık kebap dokusunu, henüz kebapla arasını yapamamış olanlar için hafifleten Manisa Kebabı; yedikçe yenilesi bir lezzet şölenidir. Bölgeye has hayvancılık mahsulleriyle hazırlanan kebap tarifi kadar, sunum şeklindeki kebap pidesi ve doğal yoğurt da oldukça önemlidir.

Şehzade Tatlısı

Şehzadeler şehrinin kendine has tatlısı da adını şehzadelerden almıştır. Şehzade tatlısı özellikle şeker kullanılmadan hazırlandığı için her yaş ve tercihe uygun bir özelliktedir. Manisa’nın şanı yurdu aşan üzümleriyle hazırlanır. Bilhassa şeker hastalarının ve diyetine dikkat edenlerin en sevdiği tatlılardan biridir ve ‘Manisa’yı gezdim’ diyenlerin de mutlaka yemesi gerekir!

Manisa’ya Ulaşım

Gezinizin en kritik aşaması olan otobüs bileti veya uçak ulaşımı gibi süreçleri profesyonel destek alarak yürütmek; verimli bir planlama yapmanız için önem taşır. Siz de nitelikli hizmet almak için bizimle iletişime geçebilir, ulaşım planlamanız için uzman desteği alabilirsiniz.

Manisa Hakkında
Nüfus:-
Telefon Kodu:-
Plaka Kodu:-
Manisa
27 Nis Cmt, Bulutlu
24,25°
Paz
14,48°
Pzt
14,61°
Sal
15,02°
Çrş
15,49°
Prş
14,69°
Mobil uygulama
Google PlayApp StoreApp Gallery